Blog

,

Co přineslo 2. Inspirativní setkání s osobnostmi e-commerce pořádané Affiliate Clubem?

• 08. 10. 2019

18.9. 2019 se konala v pořadí již druhá konference pořádaná Affliate Clubem. Tématem tentokrát bylo Jak efektivně budovat vaši značku a naplno využít affiliate marketing. Vůně čerstvé kávy a bohatá snídaně přivítala první hosty již krátce po deváté ráno. Pak už si vzal mikrofon Matěj Novák, ředitel Czech Publisher Exchange, který přivítal všechny hosty a následně také celou konferenci moderoval.

S první prezentací vystoupil Ján Makovič, projektový ředitel společnosti 5DM.cz, která stojí za největším tuzemským Cashback portálem Plná Peněženka. Posluchače seznámil s aktuální situací na trhu i s novinkami, týkajícími se vlastní affiliate sítě – AffiliateClub.

Následně převzal štafetu Josef Drobílek, který řídí marketing portálu Plná Peněženka v Česku i na Slovensku. Jak se měnily podíly jednotlivých affiliate kategorií publisherů bylo krásně vidět na statistikách, které Pepa ukázal. Upozornil na dosud plně nevyužitý potenciál affiliate marketingu i na strmý nárůst podílu kupónových webů v posledních 2 letech – z 11,2% na 40,2%. S Honzou se pak snažili najít a vysvětlit možné důvody tohoto nárůstu. 

Velmi zajímavé bylo i povídání o tom, jak pracovat/nepracovat se slevovými kupóny. Příklady ne zrovna šťastných řešení Pepa demonstroval na konkrétních příkladech. Následně vysvětlil, proč firmy mají rády cashback a jak ho vnímají koncoví zákazníci. V závěru své prezentace nastínil, co se v Plné Peněžence chystá. Již nyní je Plná peněženka  připravena na předvánoční sezonu. Chystá se mnoho akcí, které nenechají uživatele Plné Peněženky ani chvilku v klidu.

Po Pepovi se na pódiu objevil Ferdinand Kraus, vedoucí prodeje a správy kampaní v O2 Media. Díky němu již víme, jak Češi vnímají reklamní a informativní SMS. SMS mají vysoký OpenRate – až 97%, přičemž 85% lidí si SMS otevře ve stejný den, co ji dostane. Zajímavou informací také je, že celých 62% respondentů řeklo, že na základě SMS nakonec nakoupí. 

Seznámil posluchače i s tím, jak postavit úspěšnou SMS kampaň, jak by měla vypadat ideální SMS zpráva a na konkrétní případové studii prezentoval propojení SMS kampaně s outdoorem.

“V případě, že má zákazník jasnou představu co chce, na koho cílit a má připravenou kreativu, není problém stihnout ještě předvánoční sezonu nebo i black friday” odpověděl na otázku z publika, zda se dá taková kampaň stihnout ještě v aktuální sezoně. “Samotná kampaň se pak dá nasadit za pouhé 3 dny” dodal.

Po coffe-breaku přišel na řadu Jan Javornický, managing director kreativní agentury Elite Solutions. I díky jeho zajímavé prezentaci zůstalo publikum po přestávce na snack nečekaně velmi aktivní. Vtipnou a zábavnou formou ukázal, jakou roli v nákupním procesu hraje značka nebo známé jméno se značkou spojené. A jak takové spojení umožní prodat i banální produkt s astronomickou marží. 

Klíčem k úspěchu je nejen dobrý produkt, ale také dobré balení. Na druhou stranu ale připustil, že u některých produktů značka a balení v nákupním procesu nehrají téměř žádnou roli.

Posledním vystupujícím byl Petr Hatlapatka, vedoucí online prodeje v Prima TV/Media Club. Pro jaké inzerenty je TV reklama vhodná, kolik stojí, jak dlouho trvá, než dojde k nasazení spotu a jaké jsou možnost hbbTV? Nejenom těmto tématům se věnovala jeho prezentace. 

Zajímavým zpestřením byla i případová studie “Boj o módu”, která ukázala, jak dlouho od spuštění TV kampaně trvalo About You, než dosáhlo na internetu stejné hledanosti jako konkurenční ZOOT a jak si About You aktuálně vede ve srovnání s dalším dravým hráčem –  Zalando.

Po skončení prezentací se účastníci na desítky minut zastavili u společného networkingu. Organizátoři akce téměř ihned po jejím skončení dostali několik zpráv s pozitivní zpětnou vazbou. Jsme rádi, že i druhá letošní akce pro E-shopy, a inzerenty obecně, měla vysokou úroveň, obsah i formu. Děkujeme všem řečníkům, účastníkům i organizačnímu týmu a těšíme se na další společné setkání.



autor článku

ZAREGISTRUJ SE DO AFFILIATEPORT.EU

Připoj se k více jak 3 500 affilům a získejte navíc 5 týdnů kurzu affiliate marketingu zdarma.

Získat více informací
affil Affiliate AffiliateClub affiliate marketing affiliate program affiliate síť Akce CZAffil kupon kupony marketing propagace skaffil sleva slevy

e-mail: [email protected]
tel.: +420 778 592 177

Affiliate podpora k dispozici:
Po-Pá 9.00 - 17.00 (& flexibilně dle domluvy)